26 Nov 2010

Eyes, Lips, Face - ELF Cosmetics

Složićete se samnom da je danas teško pronaći veoma kvalitetne, ali po ceni pristupačne kozmetičke proizvode (pogotovo ako govorimo o našem tržištu). Stoga ću vam predstaviti jedan od mojih najdražih brendova u poslednje vreme. Reč je o Eyes, Lips, Face a.k.a ELF, a još ga zovu i "Make up za dolar".
Ovaj brend je osnovan 2004. godine u Njujorku, od strane Scott-Vincent Borba-e, poznatog šminkera bogatih i slavnih. On je jednom prilikom primetio kako veći broj bogatih gospođa kupuje jeftinu kozmetiku u radnjama "Sve za Dolar", pa odlučuje osnovati sopstvenu firmu- počinje proizvoditi visokokvalitetnu kozmetiku za samo 1 dolar. Ovako '' bezobrazno'' niske cene su se mogle objasniti time što se nisu trošili milioni dolara u marketing i ekskluzivne prodajne prostore, kao što je slučaj sa drugim poznatim kozmetičkim markama, već je ovaj brend bio dostupan samo on line, odnosno, mogao se kupiti samo putem interneta. Za veoma kratko vreme ELF je napravio pravi bum u kozmetičkom svetu, proizvodi su se kupovali na kilograme, poznati šminkeri su proizvode hvalili u Cosmopolitan-u, Elle-u, Vogue-u, a sve američke nacionalne televizijske mreže se i danas čude njihovom kvalitetu i ceni.

ELF na Cosmopolitan.co.uk

Proizvodi su se najpre mogli naručiti samo putem američkog sajta, sa kojeg je bilo nemoguće nabaviti bilo šta, ako uzmemo u obzir naš problem sa PayPal načinom plaćanja, ali od skora su ovi proizvodi dostupni i u Evropi, a narudžbina se može izvršiti putem britanskog sajta. Srbija i Bosna se nalazi na spisku zemalja u koje dostavljaju proizvode, a sama dostava traje 2-14 radnih dana, zavisno od odabranog načina isporuke.
ELF kozmetika danas ima 3 linije proizvoda. Prva je obična (basic), a cene su joj 1-1.5 dolara ili 1-1.5 funti (cene na britanskom sajtu), kao i mineralna i studio linija čije su cene nešto veće, s obzirom da imaju kvalitetniju ambalažu, a i kvalitet samog proizvoda je na višem nivou (neke proizvode iz studio linije porede sa MAC, NARS..). Cene su im 3-3.5 funti.
Kao što se zaključuje, cene se bitno razlikuju na ova dva sajta, tj. britanski je nešto skuplji, ali i to je zanemarljivo, s obzirom na kvalitet, a i dalje nisku cenu u odnosu na druge brendove.
Meni je juče stigao šesti po redu paket, a evo sta su mi Britanci poslali :))))


S leva na desno
Studio Bronzer Cool
Studio Blush Fuchia Fusion
Studio Blush and Brozer Compact
Studio Eyeshadow C Brush


O ELF-u nešto više u sledećim postovima..
:*

5 comments:

makeupjelena said...

Bas mi je drago da vidim ovaj post, ja dosta koristim ELF sminku, kvalitetna je, a jeftina. :-)

Michelle Xo said...

I just bought a huge batch from ELF when they had their 50% off sale this week, I love it!

Michelle

Dijana MakeUp said...

Ja se i danas prosto cudim da ova kozmetika ima toliki kvalitet, a uz tako niske cene! Mnogo sam vezana za njihovu studio liniju :))..jako mi je zao, ali ne smem da se usudim naruciti paletu 100, to ne bi zivo stiglo do Srbije:)

Michelle, you lucky girl!!! Unfortunately, we don't have huge discounts like that:(..the only thing they offer us is free shipping.

makeupjelena said...

A paleta je odlicna, bas steta... Ja znam da oni to lepo pakuju, mada desava se sa senkama da se polome, ali ja do sada nisam imala problema.

Like Mousse Au Choco said...

I think I will check out this ELF Cosmetics, seems to be really good, thanks

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontaktirajte me

Ime/ Name *
Email *
Subject *
Message *
All pictures on Dijanamakeup.blogspot.com are protected by copyright. Using pictures without visibly naming the source, using them for an online advertisment all fall under copyright infringement and / or identity theft. These are serious legal matters. When pictures from this blog are used in incorrect ways, (legal) steps will be taken. Posting a picture on your blog is no problem, just make sure there is always a visible link back to this blog.
Thank you.