25 Feb 2011

Kako staviti parcijalne veštačke trepavice?

Mnoge devojke imaju problema sa odgovarajućom dužinom, gustinom i oblikom svojih trepavica. Danas je opšte poznato da se svi nedostaci mogu ukloniti veštackim trepavicama, bilo da je reč o "punim" ili parcijalnim. Mada, čak i ako nemate problema sa pomenutim nedostacima, veštačke trepavice će pružiti glamurozniji izgled i sve ono što ni kilogram maskare nije u mogućnosti.

Dakle, veštačke trepavice se javljaju u dva osnovna oblika: "pune" ili "cele" (različiti oblici, dužina, gustina, boja..) i parcijalne (u pramenovima ili po jedna), a najčešće su napravljene od sintetike, plastike ili prirodne dlake.

U ovom postu ću se više posvetiti parcijalnim veštačkim trepavicama, s obzirom da me već par devojaka pitalo za pravilan način njihovog nanošenja. Kao i "pune", i individualne trepavice će vam pružiti efekat gušćih i dužih trepavica, ali u odnosu na ove prve nisu toliko očigledne, često su i neprimetne, a i mnogo prirodnije.


Za nanošenje parcijalnih trepavica će vam biti potrebni :

Nakon što uvijačem uvijete trepavice i stavite maskaru (ovo apsolutno ne mora biti pravilo, neko obično koristi maskaru na kraju, a uvijač ne koristi uopšte:))

1. Istisnite malu količinu lepka i u njega umočite pramen. Sačekajte par sekundi da se lepak zgusne, ali ne i da postane suv (ovo će omogućiti lakše vezivanje pramena za vaše trepavice).

2. Uz pomoć pincete postaviti pramen što bliže korenu vaših trepavica i to počevši od spoljašnjeg ugla oka ka unutrašnjem. Ponavljajte ovaj korak do dužine od 2/3 linije vaših trepavica, uz razmak 1-2 mm između pramenova.

3. Ukoliko nemate kraće parcijalne trepavice, uzmite makazice i skratite 2-3 pramena, kako biste ih zalepili na preostalu 1/3 linije trepavica, koja čini unutrašnji ugao oka (sve kako bi trepavice na kraju izgledale prirodnije)

4. Sačekajte par minuta da se trepavice potpuno osuše, a onda još jednom pređite maskarom (ne preterujte! :)

Ukoliko nakon ovog odlučite da sami stavljate parcijalne trepavice, trebate znati i da će vam biti potrebno dosta vremena, vežbe i mirna ruka, kako biste sve doveli do perfekcije. Mada, verujte, nije teško:). Na očima mogu stajati i do dve sedmice, ukoliko se tretiraju na odgovarajući način (zaboravite na umivanje na koje ste do sada navikli, ne smeju doći u dodir sa vodom zbog rizika od opadanja). Ova vrste trepavica je dobra za sve one devojke koje ne vole svakodnevno nanošenje slojeva i slojeva maskare ili pak "pune" trepavice.

Moje iskustvo
Meni su lično, omiljena vrsta "veštaka" i smatram da čine vrhunac celokupnog make up-a, a pružaju i savršen izgled i bez šminke. Što se tiče mojih iskustava, jedine vredne pomena (a koje se uz to mogu pronaći i kod nas) su one koje proizvode ARDEL i INGLOT. Napravljene su od ljudske kose, potpuno se stapaju sa vašim trepavicama, a i najugodnije su za nošenje.


:**







26 comments:

Dragana Daša said...

Sjajno izgleda. :) Hvala D. na savetu. :*

Mimi said...

Odlican i super koristan post!Ja obozavam vjestacke trepavice,prosto mi slag na torti u ukupnom look-u.Ali nisam do sada probala ove parcijalne,nekako nisam imala strpljenja za lijepit pramencic po pramencic,ali mislim da si me skroz ubijedila.Izgledaju savrseno!

makeupjelena said...

Odlican post! :-)

Jelena Karakas said...

uh supish, ali ja sam smotana do zla boga
kakva mirna ruka
meni neko treba i cele da stavlja a ne parcijalne
ali lepo mi da chitam :)

Vanja Milicevic said...

ja sam se ispraksovala za ove obicne, ali mi je oduvek bila zelja da stavim te parcijalne, pa jos onako samo u kraj, da izgleda mackasto :) ali mirna ruka, nikako! :) odlican post, a ti divna!!!!!

Anonymous said...

*** Hvala na podrsci, tvoj blog je zaista fantastican i koristan!!! Pratim te

Unknown said...

vrh izgleda, nikada nisam umela da stavim ove pojedinacne.. :-(
pratim te :-)

Dijana MakeUp said...

daso i jelena- hvala vam! :*
mimi- nema vise averzije, stavljaj ih! :*
jk- tebe cemo negde zatvoriti dok se ne ispraksiras:))))...kukala sam i ja pre par godina, veruj mi:)))
vanja-awwww, hvala ti dragi na komplim.:**..
ivana i zorana- hvala vam cure, divne ste! :*

Passion for fashion said...

Kao da si mi pročitala misli, to mi baš treba! Razmišljala sam malo da eksperimentišem i da probam, sramota me da kažem ali nikad nisam stavljala veštačke trepavice. Kupila sam trepavice ali lepak nisam, pa ako može jedan savet gde da nađem dobar lepak, ali ne baš i najskuplji. Seper objašnjena tehnika stavljanja, svaka čast!

Marija - Victima Perfecta said...

Evo i ja da kazem da nikad nisam stavljala vestacke trepavice, a vise puta sam pozelela jer su moje prilicno neprimetne, medjutim nisam zelela da se unakazim XD s obizirom da ne znam kako se stavljaju. Zato hvala na ovom postu! :)
Odlicno izgledaju, ali ti si profi :) mi amateri tesko da cemo uspeti xD
Nisam imala pojma da mogu da se nose tako dugo, mislila sam da uvece moraju da se skinu :)
Uglavnom, drzi mi palceve da uspem da ih montiram ;)

:*

Anonymous said...

nema sanse da bi ja sama sebi uspjela staviti trepavice...ali ponavljanje je majka znanja, pa budem nakon par puta uspjela ( bar se ja nadam)

Janka said...

it looks really natural..love it !! ... I must buy it :D

chocolate muse

Tatjana said...

Hvala na posjeti.Koliko vidim,ovdje ću se načitati puno dobrih savjeta kao npr.ovaj o umjetnim trepavicama!

beatpie said...

oh! covece, super! hvala!

Fashion Gossip said...

Predivno! Ali ja sam ipak previse smotana za to! Hahahaha!
Xoxo, K.

Dijana MakeUp said...

hvala vam cure:))))..i samo napred, bez straha..kao sto kaze ani-ponavljanje je majka znanja (pa nisam ni ja znala:)

@passion for fashion-imas jako povoljan lepak (ardell ga isto proizvodi) u aleksandru, mislim da je 320 dinara i odlican je! hajde, cekamo odgovor:)

Bamby said...

ooooooo,blago tebi, pa i tvoje trepuske su super. Ja koristim one iz jednog pramena, ove na komad su mi stavljali u salonu, i meni su bile jako neugodne za spavanje, bole su me o jastuk, i ludela sam sa njima iako su bile od prirodne dlake, zao me strah sama da se igram sa time!!! ali ti si mnogo lepa, kazzem ti po stoti put pomislice ljudi svasta. hehehehe , kiss

Marina fRashion said...

bravo za DIY. divno ti stoje i preleeeepa si Di!
a hoces jednom za mene smotanu da objasnish stavljanje onih neparcijalnih. :)))

imam, a ne umem. Imam i onaj lepak iz INGLOTa... :)

:*

Nura said...

Divan post.. Ovaj blog mi je bash trebao, jer se bash i ne druzim puno sa sminkom..
Pozdrav....

Dijana MakeUp said...

bamby- haha, e hvala ti draga:*..znas, i ti se meni mnogo svidjas, moram ti reci nesto u cetiri oka hahahaha:)))))))
a da ne verujes koliko mi se devojaka zalilo na te trepavice koje su im stavljali po salonima! te opale im njihove, te zuljaju.. to ne bi trebalo da boli, jedino ako su plasticne..iju! ja do sada nisam imala ni jednu devojku da se zalila..
marina- hvala ti micane, ljubi tebe tvoj di! :)
i naravno da cu napraviti post i za ove druge, zbog tebe specijalno:)
nura- hvala draga:)

Jovana Subota Perković said...

Pomislila sam da ću nešto naučiti, ali kad sam videla fotku sa aparaturom - odustala sam! Pa, ja bi sebi oko iskopala :P
Ako mi bude trebalo nešto veštaka da zatrepćem ko prava - zvaću tebe da mi nalepiš :D

Dijana MakeUp said...

hahahaaha..e luda si! pa hajde, i da oko iskopas, imas drugo:P
znas da sam za tebe tu, ali nateracu ja tebe i da ih stavis sama! :D

Jovana Subota Perković said...

Nisam sigurna da si spremna da preuzmeš tu odgovornost da me nateraš da iskopam oko 8)

The Chic Book said...

e ovo je tek prava filozofija, svaka ti cast,mislim da je ovo nesto najteze na svijetu :))

Anonymous said...

Ja volim da nosim "pune", nisam nikada probala ove, pa me zanima kako to da mogu da stoje 2 ned? kako spavas sa njima, a da ti se ne odlepe, i 'zguzvaju', i uostalom kako je to 'zdravo" za oko?
Sve najbolje!

Dijana MakeUp said...

bitno je da ih pravilno naneses (ili pak neko ko je strucan), kao i da ne dozvolis da dodju u bilo kakav kontakt sa vodom ili da oci trljas peskirom..dakle, nema onog klasicnog umivanja, moras paziti. nema nikakvih nezeljenih reakcija jer se lepak brzo susi i ne menja svoj sastav, vec stoji na mestu dok ti ne odlucis suprotno:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontaktirajte me

Ime/ Name *
Email *
Subject *
Message *
All pictures on Dijanamakeup.blogspot.com are protected by copyright. Using pictures without visibly naming the source, using them for an online advertisment all fall under copyright infringement and / or identity theft. These are serious legal matters. When pictures from this blog are used in incorrect ways, (legal) steps will be taken. Posting a picture on your blog is no problem, just make sure there is always a visible link back to this blog.
Thank you.