5 Nov 2011

Omiljeno u oktobru / October favourites

Ovo su proizvodi koje sam bukvalno zlostavljala prethodnog meseca! Tačnije, neke sam koristila i preko leta, a neki su u stalnoj postavci omiljenih stvari :)..



MAC Prep+Prime prajmer imam još odavno, ali je većinu vremena skupljao prašinu. Ja inače imam običaj da skupljam stvari kao hrčak, sklonim ih, a kada se setim da ih imam, trošim ih do iznemoglosti..(isto je i sa garderobom:)..Ovo je odličan prajmer koji je idealna priprema lica pre pudera, daje satenski finiš, a osećaj kože pod prstima nakon njegovog nanošenja je nešto najsavršenije što sam u životu osetila :)..u svakom slučaju, toplo preporučujem..

Mac Studio Finish concealer je nešto što već dugo koristim (što se i vidi:). Ovaj korektor savršeno prekriva sve nepravilnosti na koži - crvenilo, akne, podočnjake.. Ja koristim NW25, mada bi mi za podočnjake odgovarao više NW20. Za sve koje nisu upućeni, MAC sve svoje pudere (tečne, u prahu i kamenu) kao i korektore grupiše u one za hladni podton - NW i topli -NC (ukoliko ste hladnog podtona, naravno da ćete koristiti proizvode sa oznakom NW, ali ako ih koristite isključivo za podočnjake koristite NC, a ako ste toplog - NW)..Još jedna prednost ovog korektora je što veeeeoma dugo traje.

Inglot YSM Cream Foundation je jedan od prvih proizvoda ovog brenda koje sam kupila i nisam se pokajala. Čak ga koristim i na poslu, a ono što sam primetila jeste da savršeno odgovara onim devojkama koje su preosetljive na šminku ili neke njene sastojke.  

Mybelline LineDefiner u nijansama Black Onyx i Brown Bronze Gleam. Odlične olovke za oči, precizne, lake za rukovanje, intenzivne boje, vodootporne (možda i nisu, ali ja ih jedva skidam:)

Dior Blush Creme u nijansi So Cheek! takođe imam jako dugo, ne mogu da se setim u kojoj je kolekciji izašao, a čak ne znam ni da li povučen iz prodaje. Retko sam ga koristila na obrazima, ali je zato dobru primenu imao kao "labelo" ili kao bazna senka za oči.

MAC Mocha je prljavo roze, mat rumenilo koje mi je savršeno leglo u ovim jesenim danima (ovo ispod je swatch Mocha-e)
Inglot senke u pravim zemljanim nijansama, kako za dnevnu, tako i za večernju varijantu. Odlične za nezaobilazni smokey eye.

ELF Oil Blotting Sheets. Moje lice pojačano prosijava na prelazima godišnjih doba, a ove stvarčice sa aloe verom i zelenim čajem su spašavale stvar. Svako pakovanje ima po 50 komada, sporo se troše, a i mušterijama ih delim kao bombone:). Mogu se naručiti na ELFovom sajtu i mislim da su koštali neka 3 evra. Veoma podsećaju na one Inglotove.


ELF Powder Brush - najbolja četka za tečni puder EVER!!!
Dior Face Brush - odlična četka za konturing, malo zašiljena na vrhu..
MAC 109 Brush -prava multipraktik četka, koristila sam je za rumenilo, konturing, za tecni puder..savršena!

17 comments:

Marina M. said...

Inglot senke su savrsene, moram sebi da popunim kolekciju sa zemljanim nijansama :)

Miss Psycho Cat said...

Ju, ja sam tek sad otkrila tvoj blog i to preko fb-a :)
Idem da listam, deluje mi odlično, samo da dodam sada da mi se mnogo sviđa rumenilo MAC Mocha ;) :*

fashionmagnolia said...

mnogo su lepe senke!

Unknown said...

obozavam ove senke, skroz moje boje!

makeupjelena said...

Divna sminka i cetke, slazem se za ELF powder brush, meni je to definitvno najbolja cetka za tecni puder. :-)

Tacy said...

E bas cu da uzmem ovu maybelline braon olovku, nisam probala njihove do sada..i mac mocha mi je super, a moraaaam imati i senku 423, prelepa je!

Jelena Karakas said...

koliko je meni potrebna idealna podloga, nestaaalo mi
a kad sam bila u njuci stalno sam mucila fine mac ljude da me sminkaju pa sam nasla par okej
no neeema :)
gde ti uzimas?

Unknown said...

Savrsen post, jako zelim da proban inglot proizvode,jer nikad do sada nisam. :) :***

Anastasija said...

najvise mi treba MAC Prep+Prime prajmer!:)

Alex said...

Inglot senke...savrsenstvo!

Mila said...

Kad citam tvoje postove dodje mi da se non stop sminkam... Al ne znaaaaaam! :)))

Dijana MakeUp said...

vidim da su vecinu devojaka kupile inglot senke:))..one su def. nesto sto svima preporucujem, a po meni stoje rame uz rame sa macovim..
@jk - ne znam koji ti je tip koze..javni, pa da pronadjemo tu savrsenu podlogu :))..znam da si koristila B.Healthy Mix..mac je moj holy grail, a nabavljam ga gde stignem, napolju (budimpesta i amsterdam), a drugaricu uprtim da mi kupuje u italiji..eh, da sam onda znala da palis za NY, tamo su cene BAGATELA!
@mila..haha, e dobra si:)..nemoj da brigas, uskoro cu poceti sa video tutorijalima, pa cemo nauciti:)

Bamby said...

cekam tutorijaleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Vanja Milicevic said...

meni se desava da kad udjem u mac radnju samo gledam i nekako pogubljeno se mrdam levo desno i nikad nista ne uzmem jer mislim da bih provela sate i sate ispitujuci sta je sta i trazeci nesto sto mi odgovara ...
mozda bi mogla da napravis neki postic samo sa njihovim stvarcicama, sta preporucujes i cime da se vodimo pri odabiru :) jel trazim mnogo?! ;):*

Dijana MakeUp said...

@bamby - a sta ako ti kazem da cu uskoro poceti sa video tutorijalima? :))..cekam samo svetlo!
@vanja - hahahhahahahaahah imala sam isti problem! u njihovu radnju ne mozes uci na nevidjeno, jednostavno moras imati spisak kojeg se striktno moras pridrzavati ili si propao :))! ja sam inace gotova cim krenem swatchovati i ispipavati sve zivo..onda placem:)))
ideja za post ti je odlicna, imala sam isto na umu, samo da mi stignu jos neke stvarcice za nedelju-dve..

Marina fRashion said...

Ove elf listice hocu! sta god da rade! jel jednostavno naruchivanje... joooj!

jassmyna said...

Zanima me da li si koristila chanel illuminating make up base,i u poredjenju s mac basom,koja ti je bolje?Pozdrav!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontaktirajte me

Ime/ Name *
Email *
Subject *
Message *
All pictures on Dijanamakeup.blogspot.com are protected by copyright. Using pictures without visibly naming the source, using them for an online advertisment all fall under copyright infringement and / or identity theft. These are serious legal matters. When pictures from this blog are used in incorrect ways, (legal) steps will be taken. Posting a picture on your blog is no problem, just make sure there is always a visible link back to this blog.
Thank you.