28 Nov 2010

Beauty Shopping - Nude MakeUp

'Nude' izgled je jedan od make up trendova koji se već niz sezona uspešno drži na nogama, a dizajnerima i šminkerima je među omiljenima. 'Šminka bez šminke' look je čak i teže postići nego na sebe nabaciti milion boja. Za 'nude' je poželjno imati negovanu kožu, posebno usta, jer ona u ovom slučaju dominiraju. Akcenat se stavlja i na oči, čemu jako doprinose crni ajlajner ili olovka, kao i maskara, dok usta u svemu oslikavaju lepotu modela.
Ovo je lično, moj omiljeni make up look, a evo i načina kako da ga postignete sa manje i 'malo' više novca :))..
P.S. Ovo su proizvodi koje sam probala i mislim da su najadekvatniji za postizanje ovog izgleda...

Maskara


sa leva na desno:
Rimmel Sexy Curves - 580 din
lancome Hipnose Mascara - 3270 din 


Tečni puder


Max Factor Experience - 1400 din
Chanel Mat Lumiere 4100 din


Rumenilo


Loreal True Match (N145 Rosewood) - 900 din
Benefit Coralista - 3000 din


Ruž 

ELF Mineral Lipstick (Nicely Nude) - 430 din
YSL Rouge Volupte (1 Nude Beige) - 3200 din


Sjaja za usne


Loreal Glam Shine (N103 Forever Nude) - 800 din
Dior Addict Ultra Gloss (157 Rose Twin Set) - 2600 din


Lak za nokte


ELF Nail Polish (Nude i Light Pink) - 250 din
OPI Tickle Me Francey - oko 1000 din


A evo šta poznati šminkeri i dizajneri preporučuju za aktuelnu sezonu..


Zak Posen 


Chloe


Fendi





Stella McCartney ( šminka - Path McGrath)


Ungaro


Versace



:*





27 Nov 2010

Nail polish of the day..Kopija originala:)



Ova kombinacija sivo-braon (kako sam ga divno opisala:) je jos jedna od nijansi koja je jako popularna ove sezone. Može se pronaći u milion varijacija, ali meni se posebno dopao ovaj u kome (čini mi se) ima i malo primese ljubičaste (boja je jos lepša uživo). Na slikama gore je lak iz Essence Colour & Go mini kolekcije br. 34 (Walk Of Fame) i košta SVEGA 179 dinara. Naravno, kupljen je u DM-u :))..
A tu su i malo skuplja izdanja...

OPI Parlez-Vous OPI?

(uživo mnogo svetliji)

:*

26 Nov 2010

Eyes, Lips, Face - ELF Cosmetics

Složićete se samnom da je danas teško pronaći veoma kvalitetne, ali po ceni pristupačne kozmetičke proizvode (pogotovo ako govorimo o našem tržištu). Stoga ću vam predstaviti jedan od mojih najdražih brendova u poslednje vreme. Reč je o Eyes, Lips, Face a.k.a ELF, a još ga zovu i "Make up za dolar".
Ovaj brend je osnovan 2004. godine u Njujorku, od strane Scott-Vincent Borba-e, poznatog šminkera bogatih i slavnih. On je jednom prilikom primetio kako veći broj bogatih gospođa kupuje jeftinu kozmetiku u radnjama "Sve za Dolar", pa odlučuje osnovati sopstvenu firmu- počinje proizvoditi visokokvalitetnu kozmetiku za samo 1 dolar. Ovako '' bezobrazno'' niske cene su se mogle objasniti time što se nisu trošili milioni dolara u marketing i ekskluzivne prodajne prostore, kao što je slučaj sa drugim poznatim kozmetičkim markama, već je ovaj brend bio dostupan samo on line, odnosno, mogao se kupiti samo putem interneta. Za veoma kratko vreme ELF je napravio pravi bum u kozmetičkom svetu, proizvodi su se kupovali na kilograme, poznati šminkeri su proizvode hvalili u Cosmopolitan-u, Elle-u, Vogue-u, a sve američke nacionalne televizijske mreže se i danas čude njihovom kvalitetu i ceni.

ELF na Cosmopolitan.co.uk

Proizvodi su se najpre mogli naručiti samo putem američkog sajta, sa kojeg je bilo nemoguće nabaviti bilo šta, ako uzmemo u obzir naš problem sa PayPal načinom plaćanja, ali od skora su ovi proizvodi dostupni i u Evropi, a narudžbina se može izvršiti putem britanskog sajta. Srbija i Bosna se nalazi na spisku zemalja u koje dostavljaju proizvode, a sama dostava traje 2-14 radnih dana, zavisno od odabranog načina isporuke.
ELF kozmetika danas ima 3 linije proizvoda. Prva je obična (basic), a cene su joj 1-1.5 dolara ili 1-1.5 funti (cene na britanskom sajtu), kao i mineralna i studio linija čije su cene nešto veće, s obzirom da imaju kvalitetniju ambalažu, a i kvalitet samog proizvoda je na višem nivou (neke proizvode iz studio linije porede sa MAC, NARS..). Cene su im 3-3.5 funti.
Kao što se zaključuje, cene se bitno razlikuju na ova dva sajta, tj. britanski je nešto skuplji, ali i to je zanemarljivo, s obzirom na kvalitet, a i dalje nisku cenu u odnosu na druge brendove.
Meni je juče stigao šesti po redu paket, a evo sta su mi Britanci poslali :))))


S leva na desno
Studio Bronzer Cool
Studio Blush Fuchia Fusion
Studio Blush and Brozer Compact
Studio Eyeshadow C Brush


O ELF-u nešto više u sledećim postovima..
:*

25 Nov 2010

Lak za nokte dana../ Nail polish of the day..



Ova nijansa je bila veoma popularna prošle jeseni, a ujedno je vladala i svetskim modnim pistama. Nazvali su je '' šumsko zelena'', a mi ćemo je rado nositi i ove sezone. Oduvek sam volela one '' dvesta i nešto dinara'' lakove, jer smatram da je besmisleno davati 2.000 i više za nešto što ćeš verovatno iskoristiti par puta. Mislim da je uvek moguće pronaći adekvatnu zamenu. Mada, od skupljih, ono čemu zaista ne mogu odoleti jesu ipak     Chanel Le Vernis  lakovi (naročito Particuliere:))))) (mislim da će se sa ovim složiti sve cure)
Ovo je lak za nokte iz najnovije Essence Multi Dimension kolekcije, broj 64 Trendsetter. Moze se pronaći u DM-u po ceni od 200 i kusur dinara, a čini idealnu zamenu za...








:**

24 Nov 2010

Još jedna u nizu saradnja sa Lukom Lajst

Veoma talentovan i mlad fotograf, a ujedno i moj divni i preeeeedivni drug Luka je napravio još jedan set fotografija...Ova treba koja mu pozira je jedna veoooma ružna cura (jel tako da je bas bzvz:)) i  zove se Maja ( cureee, iš od fotografa, ovo mu je devojka!:)), a u ulozi persone koja joj je nabacala sve ove indijanske boje sam JA!




E, pa pošto me Luka preduhitri i pre nego što dobijem fotke postavi ih na shutterstock, moraćete da bodete oči sa ovim logom na sredini :). Naravno, dok se ne smilujem i uzmem ih..:)
Uživajte..









Model: Maja Pokuševski
Make Up: Dijana Džinkić
Photo: Luka Lajst
Photo Studio Revolution
Copyright © Luka Lajst 2010 - All rights reserved

:*

Avon Super Shock Gel Eyeliner - recenzija

Post bih mogla početi nabrajanjem...Dior, Chanel, Givenchy, Lancome, Estee Lauder..pa i MAC! Naravno, svi dobro znamo da su ovo jedni od vodećih svetskih brendova kada govorimo o najkvalitetnijem profesionalnom make up-u i njihovi proizvodi su besprekorni, ali ako konkretno govorimo o crnoj, ''običnoj'' olovci za oči, onda ću samo reći - AVON Super Shock Gel Eyeliner!




Ovo je proizvod koji me sigurno najviše iznenadio u poslednjih par godina. Kao prvo, ne bih da zvučin kao make up snob, ali Avon kozmetika i nije baš na vrhu moje liste (znam da su se u poslednje vreme drastično poboljšali u kvalitetu, poznate svetske zvezde su im ambasadori... ali, ovo je samo moje mišljenje). Drugo, nikada ovu kozmetiku nisam koristila na devojkama koje sam šminkala. Međutim, par blogerki koje pratim i sa kojima redovno razmenjujem iskustva, su me bukvalno primorale da probam ovu olovku.
Probala. Ujela se za jezik. Ostala oduševljena.
Već se sada vidim kako pravim štek od 10 komada..za crne dane, šta znate?! Prvo me kupilo pakovanje. Ova olovka za oči pripada ''čipkastoj liniji'' (ruževe za usne, rumenilo u kuglicama i maskaru još uvek nisam imala priliku da probam). Ima savršenu strukturi i veoma jak intenzitet, a nikada do sada nisam videla da neka olovka toliko dugo stoji na mestu. Postoji i u srebrnoj nijansi. Malo se teže skida, pa zaključujem da je vodootporna, ali to je ništa što baby ulje ne može rešiti.




Ostale olovke koje imam (Dior, MAC, Givenchy) u rekordno malom roku ostaju u unutrašnjem delu oka, ali ova Avonova ni makac! APLAUZ!!! Na dodir je veoma meka, a po svim karakteristikama me jako podseća na Inglot i MAC gel eyelinere u teglicama koje imam. S obzirom na mekoću predpostavljam da će se i brzo trošiti, ali ipak je to olovka, biće tu mnogo oštrenja dok ne nestane:))). Ovaj proizvod, pak, ne bih preporučila svima onima koji nose kontaktna sočiva da ne bi bilo brljanja na sve strane. Jer ovo je ipak gel eyeliner i vid bi vam brzo bio zamagljen.
U novembarskom katalogu je, ako se ne varam, koštala nešto više od 500 dinara, ali trebalo bi obratiti pažnju na decembarski jer je tada na popustu (oko 300 dinara). Ovaj proizvod će definitivno biti jedan od TOP 5 koje sam koristila u novembru.
Cure, to bi bilo to! Ukoliko želite CRNO- DA CRNJE NE MOŽE BITI, onda je ovo nešto što pod obavezno MORATE imati u svojim kozmetičkim torbicama.

I znate kako kažu...pozovite vašu Avon damu! :))))

:*

23 Nov 2010

Novi MAC Pink Friday ruž za usne../ New MAC's Pink Friday lipstick

Poznata kozmetička kuća MAC je u saradnji sa poznatom američkom reperkom Nicki Minaj izbacila novi ruž za usne zanimljivog naziva - Pink Friday. Reperka je sama dizajnirala ruž, a povod tome je simbolično obeležavanje izlaska njenog debi albuma pod istim nazivom.




Ovaj proizvod je iz ograničene edicije i prodavaće se samo u naredna 4 petka, počevši od 26. novembra i to jedino preko MAC-ovog sajta. Cena se neće razlikovati od ostalih ruževa iz osnovne MAC linije, dakle 14,5 $.


:*

22 Nov 2010

Dragi Deda Mraze../ Dear Santa..

A sada mali osvrt na listu mojih novogodišnjih želja :))..



Ovaj SAVRŠENI krem-gel bronzer daje koži baršunasti izgled i može se koristiti na više načina (samostalno, preko ili ispod podloge, kao rumenilo, bronzer, za konturisanje lica). Cena 48$.



Ovaj puder se već duže vreme nalazi na mojoj listi želja, a kada me pitaju koji bih puder preporučila, više je nego logično koji bi bio odgovor :)). Naravno, ovo se više odnosi na one devojke sa mešovitom/masnom kožom. Chanel kaže da ovaj puder obezbeđuje srednju/potpunu pokrivenost, uz besprekoran, profesionalan polu-mat izgled, a ja na to kažem AMIN!!! Cena 54$.


Dior je ovog proleća izbacio proizvod koji je za kratko vreme mnogim devojkama postao omiljeni highlighter. Ovo je svetlucavi presovani prah u dve nijanse, i to: Amber Diamond i Amber Rose. Daje koži blistav sjaj i savršen prirodan izgled. Cena 44$.


Hoola je bronzer koji se pored još 6 nijansi rumenila/bronzera može pronaći u veoma interesantnom kartonskom pakovanju sa četkicom. Dakle, koristi se kao bronzer i rumenilo, a posebno je postao popularan u svrhu konturisanja lica. Kod nas se može pronaći samo u Sephora radnjama u Delta city-ju i TC Ušće, po ceni od nekih 3100 dinara.



Ovo je jedan od najprodavanijih MAC-ovih proizvoda i predstavlja mineralni puder u kamenu u 8 nijansi, koji obezbeđuje prirodan izgled lica, nudi malu/srednju pokrivenost, a koristi se ili samostalno ili za setovanje i fiksiranje tečnog pudera. Cena 28$. ( Uskoro recenzija ovog proizvoda)




Ovo je jedna od 10 Divine Paleta koje se nalaze u Sleek-ovoj stalnoj ponudi. Palete imaju po 12 dugotrajnih i visoko pigmentisanih senki za oči. Mogu se poručiti preko njihove zvanične internet stranice po ceni od 11,75$. (Prenosim utiske kada mi stigne prva porudžbina:)

Ja se iskreno nadam da Deda Mraz neće zaobiči ovu dobru devojčicu (trep, trep)..

P.S. E da..da li trebam da napominjem da se SKORO ni jedan od ovih proizvoda ne moze pronaći u Srbiji??

:*






21 Nov 2010

Nova Chanel Cote D'Azur Makeup kolekcija

Od 15. novembra u prodaji se nalazi nova Chanel Cote D'Azur Makeup kolekcija koja je opisana kao '' nove, zive nijanse, inspirisane egzotikom Sen Tropea, koje donose nova uzbudjenja i glamur za usne i nokte!"




Kao deo ove nove kolekcije se izdvajaju 4 nove nijanse hidratantnog ruza, i to:
  • Sari Dore
  • Perle
  • Tafetas Rose
  • Chintz
Poseban raritet kolekcije je svakako nova nijansa Le Vernis laka za nokte, pod nazivom Riva. Riva je  pastelna, baby, minty (i jos mnogo sto sta, jer je FANTASTICNA!!!!) nijansa plave boje, a kreirao je, uvek inovativni Peter Philips (kreativni direktor Chanel Makeup-a), koji je inspiraciju pronasao upravo u San Tropeu kakav je bio davnih 70-ih. 

Inace, ukoliko niste znali, ova boja je MUST HAVE sezone!!! 




Cena ruzeva je 30$, dok je predivna Riva 27$. Nadam se da ce ova kolekcija zalutati i do nasih parfimerija, a dok se to ne desi, trk u potragu za vernom kopijom laka u pastelnoj plavoj! :))



15 Nov 2010

Kutak uzivancije..Colorous smile :)































Pitanja, narudzbe, sugestije, kritike na:
kutak.uzivancije@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontaktirajte me

Ime/ Name *
Email *
Subject *
Message *
All pictures on Dijanamakeup.blogspot.com are protected by copyright. Using pictures without visibly naming the source, using them for an online advertisment all fall under copyright infringement and / or identity theft. These are serious legal matters. When pictures from this blog are used in incorrect ways, (legal) steps will be taken. Posting a picture on your blog is no problem, just make sure there is always a visible link back to this blog.
Thank you.
Powered by Blogger.
free counters